Znamenie Rak

Základné údaje:

Vládnuca planéta: Mesiac.
Znamenie: ženské.
Element: voda.
Povaha: melancholická.
Typ: dobrácky, humorista, rojko a romantik, milovník prírody, turista, sentimentálny človek, bezdomovec, tuctový typ.
Vlastnosti: múdrosť, obetavosť, prispôsobivosť, predstavivosť, neha, húževnatosť, starostlivosť, opatrnosť, silný ale žiaľ často nenaplnený zmysel pre rodinu.
Zvyčajné nedostatky: povýšenosť, nespokojnosť, sklon k nervozite, chamtivosť, sebectvo, podráždenosť, náladovosť, precitlivenosť, skľúčenosť.
Postava: tučná, stredne veľká, ťažkopádna, s málo výraznými svalmi a slabými kĺbmi.
Tvár: okrúhla, jemné črty, bledá farba pleti, oduševnený, rojčivý, ale zväčša neistý, melancholický pohľad; sivé často zelené oči, široký nos, okrúhla brada.
Časti tela, ktoré ovláda: žalúdok a zažívací trakt, pobrušnica, hrudník, prsia, pečeň, slezina, pažerák, mliečne a slzné žľazy, lymfatické uzliny, mozgová hmota.
Šťastný deň: pondelok.
Nepriaznivý deň: sobota.
Čísla: 5, 12, 31, 42.

Práca:

Ako pracujú: často menia zamestnanie. Neradi pracujú pod dohľadom. Potrebujú pochvalu, povzbudenie. Pri nedostatočnom uznaní alebo v zlej pracovnej atmosfére duševne chátrajú. Prednosť dávajú slobodným povolaniam. Mnohých Rakov nájdeme v umeleckých povolaniach. Majú na to potrebnú fantáziu, cit a zmysel pre tvary. K technike neinklinujú. Ich hovorový prejav je presvedčivý, vedia strhnúť ľudí silou svojho slova. Majú obdivuhodnú pamäť, ktorá im pomáha v diskusiách. Tieto vlastnosti ich predurčujú na politickú dráhu.
Povolanie: majú rozmanité sklony: dávajú prednosť práci v hoteli, reštaurácii, v pivovare, v sociálnych zariadeniach či v službách. Sú dobrými pracovníkmi v psychologických poradniach, ošetrovateľmi, ľudovými liečiteľmi, lekármi, najmä gynekológmi. Medzi mužmi sú mnohí vynikajúci právnici, advokáti, prokurátori. U žien sú to povolania pôrodných asistentiek, guvernantiek, učiteliek, pomocníc v domácnosti, ošetrovateliek.
Peniaze: svojím bystrým analytickým rozumom rozuzlia aj tie najzamotanejšie problémy a to im dáva predpoklady na úspešné riešenie finančných záležitostí. Mihnutím oka dokážu analyzovať možnosti finančných transakcií. Nemajú však radi riziko. Peniaze najradšej zarábajú tradičným, bezpečným spôsobom. Žena Rak vie dobre rátať, šetriť a rozmnožovať majetok.
Záujmy: túžia blúdiť svetom, striedajú činnosti.


Zdravie:

Choroby: neurotické ochorenia žalúdka, rakovina pľúc, zažívacie poruchy, menštruačné poruchy, chronické ochorenia, anémia.
Prevencia: vyhýbať sa rozčúleniu. Čím vedú harmonickejší a vyrovnanejší život, tým je lepší ich zdravotný stav. Alkohol je pre nich jedom číslo jeden.

Zaujímavosti:

Rastliny: zemiak, fazuľa, uhorka, tekvica, melón, vodné rastliny, sedmokráska.
Živočíchy: koza, krava, sviňa, hus, kačica, králik, zajac, mačka, rak, labuť, žaba, lastúra, ryba, všetky vodné vtáky, chrobáky, pavúky, včely, komáre.
Kamene: smaragd, kryštál a perly majú prinášať šťastie. Najdôležitejší by však mal byť smaragd. Je ovládaný lunou a mal by pôsobiť na uľahčenie materstva a chrániť zrak pred preťažením. Iné kamene: krištáľ, mesačný kameň, perly; všetky biele, mliečne a zelené kamene.
Kovy: striebro.
Farba: biela je Rakom sympatická. Je to základ všetkých farieb a znak, ktorý odmieta akýkoľvewk spor či rozpor v domácnosti. Z farieb však môže používať aj všetky odtiene zelenej a modrej, na zvýšenie či vyvolanie energie je vhodné tieto farby kombinovať s teplou červenou a medenou. Ďalšie farby: bledé farby, strieborná, striebrosivá, modrozelená.
Krajiny: Severná a západná Afrika, Škótsko, Holandsko, Nový Zéland, Paraguaj, Maurítius.

Láska:

Dokážu flirtovať, a pritom byť verní. Sú závislí od druhých. Ak niekomu venuje svoju lásku, chce aby bola opätovaná. Svojich milých nikdy nenechajú v štichu. Potrebujú mať vždy pocit istoty a náklonnosti; nie sú radi sami. Potrebujú veľa lásky a srdečnosti.
Vhodní partneri: Škorpión, Ryby; Panna, Býk.
Nevhodní partneri: Kozorožec, Váhy, Baran.


Významné osobnosti narodené v znamení Raka:

Július Cézar, Ernest Hemingway, Erich Maria Remarque, Harrison Ford, Meryl Streep, Louis Armstrong, Gina Lollobrigida, Natalia Wood, Franz Kafka, Rembrand, Rubens, Ringo Starr, Francesco Petrarca, Karel Gott, Jan Neruda, Olga Havlová.

Charakteristika Raka:
Ľudia narodení v znamení Raka sú veľmi citliví, často menia svoje názory. Pretože sú dosť nesamostatní, pociťujú potrebu o niekoho sa oprieť v dobrom i zlom. Sú tvrdohlaví a neradi sa podriaďujú. Ich túžba po poznatkoch je zacielená skôr do minulosti, na druhej strane však majú sklon predvídať veci a udalosti, čo vyplýva z ich senzitívnych a mediálnych schopností. Nemožno sa čudovať, že ide o jemnocitných ľudí, ani tomu, že podnety na ich správanie vychádzajú z tajuplných pochodov v ich podvedomí, Časté zmeny ich nálady, umocňované neustále meniacimi sa životnými podmienkami, ich unášajú v plynutí času. Radi sa vracajú v duchu do minulosti, aby z nej čerpali impulzy pre život v súčasnosti. Majú radi luxus a prepych a aj ľudí vo svojom okolí posudzujú predovšetkým podľa zovňajšku. Vďaka dostatku fantázie a predstavivosti sa vedia tešiť z ozajstného dobrodružstva.

Podliehajú svojim nestálym náladám a tým zabraňujú iným, aby si o nich utvorili správny úsudok. Oni sami sa však vedia prispôsobiť a pochopiť myšlienky iných ľudí.

Sú ochotní podľahnúť zvodom každého druhu, od najnižších až po tie najvyššie. Nestálosť im komplikuje život, pretože musia ustavične rátať so vzostupmi a pádmi. Vytrvalí vedia byť vlastne tam, kde to zodpovedá ich ideálom. Vtedy si to, čo dosiahli, vedia udržať.

Z času na čas bývajú nedôverčiví a opatrní, potom zasa bezstarostne veselí. Veľmi rýchlo v nich vzbĺkne zlosť, ale zasa rýchlo opadne. Sú zmierliví, pritom však diplomatickí a prefíkaní. Niekedy si utvoria názor prenáhlene, bez dostatočnej úvahy a overenia. Na jednej strane inklinujú k potulnému spôsobu života, na druhej strane lipnú na svojom domove a rodine. Potrebujú domov a pociťujú potrebu starať sa o niekoho, pomáhať mu.

Sú tolerantní a dobrosrdeční. Vyznačujú sa mnohostranným nadaním a schopnosťami, rýchlo chápu, sú filozoficky založení, citliví na rozličné osobné dojmi. Sú vyslovene spoločenskí a veľmi vnímaví. Vedia zaujímavo rozprávať, ale aj pozorne počúvať. Svojej uzavretosti sa však nevzdajú hneď pri prvom stretnutí; trvá dosť dlho, kým dovolia druhému človeku nahliadnuť do svojho vnútra.

Často menia priateľov, pretože im ťažko padne venovať svoje sympatie na dlhší čas jednej osobe. Tak dochádza neraz k veľmi napätým nepriateľským vzťahom. Slovom : Ľudia – Raci majú veľa priateľov i nepriateľov, ktorí im sťažujú život.

veštice online