Znamenie Panna

Základné údaje:

Vládnuca planéta: Merkúr.
Znamenie: ženské.
Element: zem.
Povaha: flegmatická.
Typ: úslužný človek; vedec; organizátor a metodik; kritik; egoista; zádrapčivec; puntičkár.
Vlastnosti: inteligencia, láskavosť, slušnosť, zdvorilosť, bystrosť, pracovitosť, poriadok, tvorivosť, skromnosť, pokoj, praktickosť, logické myslenie.
Zvyčajné nedostatky: uzavretosť, sklon k melanchólii, lenivosť, negativizmus, upätosť, puntičkárstvo, nevypočítateľnosť, nafúkanosť.
Postava: stredne veľká, štíhla, neskoršie ochabnutá; nedbanlivé držanie tela, ovisnuté plecia; pohyblivý, trochu nervózny typ.
Tvár: dobre vyvinutá čelná partia, slabo vyvinutá, dozadu ustupujúca brada; inteligentný, triezvy, vecný pohľad; oči hnedé alebo tmavošedé; vlasy tmavohnedé až čierne, jemne zvlnené.
Časti tela, ktoré ovláda: brušné partie, pupok, črevá, vaječníky, pankreas, pečeň, pobrušnica, dvanástnik, neurovegetatívna sústava, zažívací trakt, slepé črevo.
Šťastný deň: streda.
Nepriaznivý deň: piatok.
Čísla: 3, 4, 8, 10, 21, 27, 33.


Práca:

Ako pracujú: boj o získanie zodpovedného postavenia je častý a prudký. Opierajú sa o svoj vrodený intelekt a všetky city vedome vypínajú.
Povolanie: vyhovuje im povolanie lekára, farmaceuta, odborného technika, učiteľa, profesora, právnika, bankára, spisovateľa. Muži sú dobrí technici, remeselníci, mechanici, krajčíri, záhradníci, chovatelia. Ženy sa hodia za návrhárky, ošetrovateľky, sestričky v škôlkach. Panny majú vlohy pre matematiku, astronómiu, botaniku. Vyhľadávajú tiež miesta pri počítačoch a elektronickom spracúvaní dát.
Peniaze: sú medzi nimi vyslovení skupáni. Ich šporovlivosť nadobúda niekedy groteskné formy. Peniaze si dôsledne rozdeľujú a o všetkom si vedú presné záznamy.
Záujmy: hlavne ženy sa zaujímajú o literatúru, hudbu a iné druhy umenia. V týchto oblastiach vyvíjajú neoceniteľnú činnosť.


Zdravie:

Choroby: krízové situácie v povolaní môžu podstatne ovplyvniť zdravotný stav Panny. Mali by si dávať pozor na tráviaci trakt, ohrozená je najmä brušná časť tela, vnútornosti, slezina, pečeň, pankreas, sympatické nervstvo. Môže dôjsť k črevným ťažkostiam, poruchám pohlavných orgánov a k zažívacím poruchám. Organické ťažkosti vznikajú preto, lebo berie veci priveľmi tragicky.
Prevencia: kto si uchová dobrú náladu a optimizmus a obrní sa proti všetkému negatívnemu, zostane zdravý. Odporúča sa biologická liečba. Dobrým liekom pre ľudí – Panny je humor.


Zaujímavosti:

Rastliny: petržlen, ovos, lieskové orechy, brečtan, popínavé rastliny, fenikel, žltá repa.
Živočíchy: všetky domáce zvieratá, psy, mačky…
Kamene: achát, topás, granát, polodrahokamy a nepravé kamene. Úspech, šťastie a bezpečnosť poskytuje nefrit a karneol zapracovaný v striebre alebo platine. Karneol chráni pred všetkým zlým, pred kŕčmi a horúčkovitými ochoreniami. Zelený jaspis zase pred nehodami a poraneniami.
Kovy: ortuť.
Farba: majú radi modrú farbu, ktorá odzrkadľuje vážnosť a vyrovnanosť charakteru. Okolnosti od nich vyžadujú prispôsobivosť a diplomaciu. Modrá v kombinácii so zelenou posilňuje podnikateľského ducha. Tí, čo pracujú na duševnom poli by mali nosiť žltozelenú alebo jemnú fialovú.
Krajiny: Sasko, Schwarzburg, Alsasko, Švajčiarsko, Turecko, Grécko, Sýria, Babylon, Kurdistan, Brazília, Západná India.


Láska:

V tomto znamení sa narodilo veľa starých mládencov. Ženy sú zasa staromódne. Pre veľkorysosť v láske nemajú pochopenie. V ich sexuálnom živote sa čoskoro prejaví rutina. Lásku im komplikujú ich sklony k perfekcionizmu. Sú však dobrými rodičmi.
Vhodní partneri: Kozorožec, Rak, Škorpión.
Nevhodní partneri: Blíženci, Strelec, Ryby.


Významné osobnosti narodené v znamení Panny:

Ingrid Bergmann, Greta Garbo, Sophia Loren, Romy Schneider, Ľudovít XIV., J. W. Goethe, Sean Connery, Michael Jackson, Aristoteles Onassis, Freddie Mercury, Princ Albert, Alžbeta I., Anna Rakúska, Gerhard Schroder, Lev Nikolajevič Tolstoj, F. J. Strauss, Agatha Christie, Theodore Dreiser, R. A. Oetker, kardinál Richelieu, Radoslav Brzobohatý, Hana Zagorová, Lída Baarová.


Charakteristika Panny:

Panny majú veľmi blízko k prírode. Sú to ľudia zrastení s pôdou. Túžia po jednoduchom, skromnom, poetickom a tichom šťastí v ústraní. Tak ako sa mení príroda, mení sa aj ich nálada. Ľudia, s ktorými sa stýkajú, ich môžu preto považovať za náladových a popudlivých. Často prichádzajú o náklonnosť a strácajú sympatie priateľov kritikou, ktorá sa môže dotknúť ich citlivej struny. Mnohé spory vznikajú neraz z ich viny, pretože sa radi miešajú do záležitostí iných ľudí. Nikdy nehľadajú chybu v sebe, vždy ju nájdu v druhých. Oni sami sa však cítia dotknutí a dobre myslené rady priateľov považujú za útok voči svojej osobe. Spolunažívanie s inými ľuďmi je pre tento typ ľudí dosť zložité.

Sústreďujú sa predovšetkým na pozemské veci, čím ľahko strácajú prehľad a zmysel pre rozdiely medzi vecami a ľuďmi. Majú síce pevnú vôľu, ale ľahko sa dajú prehovoriť. Proti týmto záporným vlastnostiam stoja v popredí ich kladné vlastnosti. Dokazuje to ich dobročinný, úslužný a dôveryhodný charakter, ktorý nie každý hneď odhalí. Svoje tajomstvá si prísne strážia. Pre svojich priateľov a blízkych robia viac, ako môžu zdôvodniť sami pred sebou.

Rozmýšľajú aktívne, sú bystrí a chápaví. Ich vášne sú striedme a umiernené. Neprepadnú ľahko zlosti, ale ak sa to stane, je veľmi ťažké uspokojiť ich. Aj keď sú väčšinou málovravní a utiahnutí, keď si ich niekto obľúbi, vedia byť veľmi obľúbení a zhovorčiví a ich slovám možno plne dôverovať. Sympatie a antipatie hrajú v ich živote dôležitú úlohu. Vďaka svojim schopnostiam to v živote dotiahnú ďaleko.

Nepúšťajú sa do hazardných hier alebo špekulácií. Plánujú, rátajú, kalkulujú, vedú si záznamy o najrozmanitejších veciach. Sú vždy ochotní vzdelávať sa, rozširovať svoje vedomosti, všetko sa dozvedať, aby boli o všetkom informovaní a vedeli diskutovať aj o najnovších výdobytkoch vedy rozumne a vecne. Majú preto rozsiahle vedomosti a radi a veľmi schopne ich odovzdávajú druhým, či už slovne alebo písomne – na oboje majú skvelú vyjadrovaciu schopnosť a nadanie. Vedia obratne a duchaplne argumentovať, a keď sa za niečo zasadzujú, počínajú si veľmi presvedčivo.

Ľudia narodení v znamení Panny sa vyznačujú výbornou pamäťou. To im umožňuje hocikedy zhromaždiť zdrvujúce množstvo argumentov na základe svojich obsiahlych vedomostí. Takýto človek je rodeným odborníkom, pracuje čisto racionálne, nepodlieha svetonázorovým, etickým či morálnym stanoviskám. Snaží sa získať čo najviac informácií a vedomostí. Sú schopní veľkých činov.

Majú veľké pochopenie pre slabých a chudobných – musia jednoducho pomáhať. Sú veľmi poriadkumilovní, praktickí, šikovní a bystrí. Majú svoje organizačné metódy a vlohy riešiť a objasňovať zložité problémy. Sú zaťažení pocitom zodpovednosti a často trpia mučeníckym komplexom.

veštice online