Znamenie Blíženci

Základné údaje:

Vládnuca planéta: Merkúr.
Znamenie: mužské.
Element: vzduch.
Povaha: sangvinická (s materiálnymi dôsledkami).
Typ: intelektuál, bádateľ, racionálny človek, dualista, skeptik.
Vlastnosti: vnímavosť, žiarlivosť, podnikavosť, dôvtip, prispôsobivosť, výkonnosť, obratnosť, pružnosť, netálosť, šľachetnosť, optimizmus, veľká morálna sila, vysoká inteligencia, ktorú neustále rozvíjajú.
Zvyčajné nedostatky: netrpezlivosť, nerozvážnosť, prelietavosť, sebaklam, povrchnosť, nestálosť, žiarlivosť.
Postava: strednej veľkosti, nedbanlivé držanie tela, pružné údy, dlhé prsty; chôdza rýchla, nepokojná chôdza, gestikulovanie a mávanie rukami.
Tvár: úzka, oválny tvar hlavy, vysoké, klenuté čelo, inteligentný, vnímavý, bystrý pohľad, ostrý vystupujúci nos, úzke pery, málo vysunutá brada.
Časti tela, ktoré ovláda: kĺby, plecia, ramená, ruky; vyvinuté údy, svedčiace o inteligencii, schopnostiach, šikovnosti; mozog, nervová sústava, jazyk, rečové orgány, pľúca, dýchacia trubica, priedušky, pohrudnica.
Šťastný deň: streda.
Nepriaznivý deň: štvrtok.
Čísla: 3, 12, 13, 23, 39, 48.


Práca:

Ako pracujú: netúžia po práci vyžadujúcu námahu a sústredenie. Javia záujem o všetko okolo seba, ich duch je stále v činnosti a hľadá novoty. Majú schopnosti a nadanie, ale ťažko sa rozhodujú pre konkrétne veci. Ak začínajú nejakú vec, čoskoro ju odsunú a začínajú opäť novú, aby bola zasa vytlačená inou. Dokážu tvrdo pracovať, ale len krátky čas. Pri práci potrebujú časté prestávky. Nikdy neostávajú u jednej firmy tak dlho, aby dosiahli pozíciu, ktorá by zodpovedala ich schopnostiam.
Povolanie: uprednostňujú povolania, ktoré vyžadujú rýchlosť, obratnosť a triezvy úsudok: rozhlasoví alebo televízni pracovníci, fotoreportéri, spisovatelia, pracovníci v cestovných kanceláriách. Taktiež nájdu úspešné uplatnenie sa na poli hudobnom, športovom, tanečnom, pretože sa cítia dobre, keď majú dostatok pohybu.
Peniaze: peniaze sa im doslova rozkotúľajú medzi prstami. Doslova pocit hanby v nich vzbudzuje, ak majú nejaké peniaze v banke: rýchle si musia nájsť spôsob, ako sa ich zbaviť. Dobre sa cítia jedine v neistote.
Záujmy: veľmi radi hrajú a majú zaujímavé koníčky. Zbožňujú napr. cestovanie.


Zdravie:

Choroby: sú náchylní na choroby pohybového aparátu (ruky, nohy, prsty), dýchacieho ústrojenstva (priedušky, pľúca), nervovej sústavy a pohrudnice, neuralgie, astmy, môže sa u nich vyskytnúť aj zvýšená podráždenosť, rečové chyby.
Prevencia: vďaka pohybu, ktorý potrebujú je spravidla preťažované ich telo. Potrebujú pestrú vyváženú, hodnotnú stravu, málo mäsa, veľa ovocia, šaláty, zeleninu. Mali by sa vyhýbať nikotínu a všetkému, čo by im mohlo škodiť na pľúca. Naopak – prospeje im veľa čerstvého vzduchu a dostatok spánku.


Zaujímavosti:

Rastliny: popínavé rastliny, lieskové oriešky, ovos, petržlen, brečtan, fenikel, repa.
Živočíchy: opica, líška, papagáje, veverička, jašterica, psy, včely, malé hady, holuby, všetky zvieratá, ktoré sa vedia rýchle pohybovať.
Kamene: achát, karneol, topás, polodrahokamy a nepravé kamene.
Kovy: ortuť.
Farba: všetky odtiene žltej a fialovej farby.
Krajiny: Wurtenbersko, Francúzsko, USA, Dolný Egypt, Sardínia, Belgicko, Arménsko, Tripolis, Wales, severovýchodné pobrežie Afriky.


Láska:

V láske a manželstve sa prejavuje ich nestálosť a nepokoj.
Vhodní partneri: Váhy, Vodnár, tiež Blíženci, Lev, Baran.
Nevhodní partneri: Panna, Ryby.

Významné osobnosti narodené v znamení Blížencov:
Bob Dylan, John F.Kennedy, Marilyn Monroe, Clint Eastwood, Björn Borg, Paula Abdul, Priscilla Presley, Naomi Campbell, Kráľovná Viktoria, Princ Filip, Dalajláma, Paul Gaugin, Richard Wagner, Thomas Mann, Dante Alighieri, Jean-Paul Sartre, Alexander S. Puškin, Edvard Beneš, Helena Růžičková, Libuše Šafránková, Luděk Sobota.

Charakteristika Blížencov:
Blíženci v sebe spájajú svojím spôsobom dve povahy. Trpia predovšetkým duševnou rozdvojenosťou, ktorá im nedovoľuje dosiahnuť duševný pokoj. Chvíľami by vyskakovali radosťou a vzápätí upadnú do hlbokej depresie. Vrtkavosť a rozvláčnosť sú prekážkami, ktoré dokáže prekonať iba veľké vypätie vôle. Tieto bariéry by mali odstrániť, pretože sú pôvodcom vnútorného pocitu nespokojnosti so sebou samými a s celým okolitým svetom, ktorý ich nervovo vyčerpáva. Majú v sebe dostatok húževnatosti, ale je zlé, že proti nej stojí ich nerozhodnosť. Keby sa im podarilo prekonať ju, padla by vám do lona o to väčšia činorodosť a energia.

Vytvárajú si dve polia pôsobnosti, menia ciele, za ktorým sa s nasadením vydávajú. Ich nepokojný duch im znemožňuje sústrediť sa na praktické stránky života. Neraz niečo vymyslia, ale tým to pre nich končí. Realizáciu prenechávajú iným. Ich slová sa rozchádzajú so skutkami.

V živote veľmi doplácajú na nervóznu povahu a často upadajú do sebatrýzne a skľúčenosti. Zmocňujú sa ich stavy úzkosti, ktoré prerastajú do pesimistických nálad. V niektorých prípadoch sú Blíženci takí citliví, že ich existenčný boj nemôže byť úspešný. Často nedotiahnú do konca to, čo začali. Keby sa však viac skoncentrovali a zamerali na konkrétny cieľ, mohli by si vydláždiť cestu k úspechu. Musia však všetko do posledného detailu premyslieť, a aj uskutočniť.

Majú radi zmeny a sú schopní okamžite sa prispôsobiť momentálnym požiadavkám. Sú veľmi prispôsobiví, rýchli, senzitívni, rozumní, ctižiadostiví. Charakteristickou črtou týchto ľudí je ochota pomôcť a zaoberať sa starosťami iných ľudí. Sú to typy príjemných, prispôsobivých, dobráckych ľudí. Nedokážu pokojne sedieť alebo stáť. Aj keď bývajú podráždení, rýchlo sa zasa upokoja. A ak v zlosti niečo zlé povedia, priveľmi rýchlo to oľutujú a okamžite sa snažia odčiniť príkorie, ktoré svojim správaním spôsobili. Napriek vrodenej nestálosti majú pevnú vôľu so sklonom ovládať iných, ale bez povýšenosti alebo tyranstva.

Ich duševný obzor je veľmi široký, čo znásobuje schopnosť vciťovať sa do záležitostí iných osôb. Sú až priveľmi všestranní, často na úkor dôkladného preskúmania vecí. Na vine je ich bujná fantázia. Neomylná intuícia a skvelá pamäť sú im dobrými priateľmi, ktorí im nedovolia podľahnúť predsudkom.

Títo ľudia nie sú však len sami nepokojní, spôsobujú nepokoj i vo svojom okolí. Mnoho ľudí si na takúto stále sa meniacu povahu ťažko zvyká. Požadujú pre seba voľnosť jednania i pohybu, ale povoľujú to tiež iným. Podrobia sa len vtedy, ak získajú úplnú prevahu. V takom prípade sa podvolia celou svojou bytosťou a stávajú sa nadšenými obdivovateľmi tak dlho, ako dlho trvá táto prevaha. Bojovať dokážu len slovom, inému boju sa vyhýbajú. Pri väčšom rozčúlení ich ukľudní prívetivé slovko a sú upútaní ihneď inými záležitosťami. Niekedy sa z nich stávajú ohovárači a poctivé jednanie je im cudzie.

veštice online